LEDEN A ÚNOR 2021

Home Fotogalerie LEDEN A ÚNOR 2021

Vážení a milí čtenáři,

vítáme Vás u naší nové fotogalerie, která přínáší zážitky dětí z prvních měsíců roku 2021.

Na počátku letošního roku se u nás ve školce hodně slavilo. O rok starší už je Davídek, Nastěnka, Matýsek, Sofinka, Nikolka i Jaroušek. Podívejte, jak nám děti hezky povyrostly!

Jako každý rok jsme si připomněli tříkrálový příběh a zavzpomínali tak na Ježíška. 

Děti se věnovaly tématům o zdraví, lidském těle, o zimním sportování nebo oblíbeným pohádkám. Samozřejmě jsme společně prožili každoroční masopustní veselí se vší parádou a vůní koblížků. Kromě nich si děti měly možnost připravit pohádkové Honzíkovy buchty, pizzu nebo křupavé tyčinky. 

Vyzkoušeli jsme si zajímavé pokusy za pomoci mrazivého počasí a užili si bohatou sněhovou nadílku a sněhových radovánek. Cestou do lesa jsme nakrmili lesní zvířátka

Z italské oblasti Valle di Ledro (horské údolí v Itálii, v provincii Trentino) k nám dorazil balíček s milými dárečky a pozdravy od našich italských kamarádů. Měli jsme velikou radost!

Na návštěvu za námi přijel mladý muzikant a žák ZUŠ Kladno Tomáš, který dětem zazpíval a zahrál na kytaru.

Děti také potěšila návštěva Zuzky Bobekové (sdílený psycholog), která si pro ně připravila nové hry s využitím prvků muzikoterapie a výtvarného vyjádření.

V současné době, kdy je mateřská škola uzavřena, zásobujeme děti nabídkou aktivit dle metodiky MŠMT pod názvem „školka na dálku“ (denně k dispozici na webových stránkách MŠ). Mohou ji samozřejmě využívat všechny naše děti, nejen povinně vzdělávané. Nabídka kombinuje formy distančního vzdělávání off-line (praktické úkoly využívající přirozené podmínky dětí v jejich domácím prostředí), on-line (probíhá prostřednictvím internetu), dále formou individuální podpory a také praktických doporučení pro rodiče. Pro udržení sociálního kontaktu a potřebné motivace jsou nejstarší děti rozděleny do méně početných skupinek a s paní učitelkami komunikují na dálku. 

Budeme moc rádi, pokud se do některých aktivit s dětmi zapojíte a zašlete nám své fotografie, které využijeme v následující fotogalerii. Myslíme na Vás!

Za kolektiv MŠ Ptice 

Vám mnoho zdraví a radostnou mysl 

přeje

Eva Vacková